Faciliteiten

Schietbanen
SSV Buitenveldert maakt gebruik van 18 schietbanen.

  • 8 klein kaliber  geweer en pistoolbanen van 12 meter, tevens luchtdruk
  • 5 schietbanen van 25 meter
  • 5 schietbanen van 50 meter

Vuurwapens
Wij stellen niet alleen schietbanen ter beschikking, ook is het mogelijk om kosteloos gebruik te maken van de aanwezige verenigingswapens.

Kaarten en plakkers
Worden eveneens kosteloos verstrekt.

Interne Wedstrijden
Iedere 1e zaterdag van de maand houden wij MP (militair pistool) en SP (service pistool) wedstrijden. Gastschutters zijn tegen betaling baangeld  – € 12.50 seizoen 2021 –  welkom op vertoon KNSA licentie. Een 12 rittenkaart is verkrijgbaar tegen gereduceerd tarief €75.-
Tevens wordt iedere 1e zondag van de maand .30M1 competitie geschoten op de 50m baan.  SSVB heeft Karabijnen ter beschikking. Gastschutters in bezit 12 rittenkaart kunnen ook aan deze wedstrijden deelnemen.
Overige interne wedstrijden: Meesterkaart zwaar/licht kaliber en 50m KKG.

Drie zaterdagen per jaar houden wij een onderlinge competitie tegen de Meerschutters. Geschoten wordt met zwaar kaliber (militair)geweer op de 50m baan.

Jaarlijks vaardigen wij een aantal teams af om deel te nemen aan de St.Joristrofee. Deze groot kaliber pistool wedstrijd wordt geschoten bij de Politie Amsterdam.

Senioren
Iedere 3e dinsdagochtend van de maand komen onze vutters en gepensioneerden bijeen in de accommodatie. Er wordt over allerlei zaken, hobby’s en uiteraard de schietsport van gedachten gewisseld. Klein onderhoud wordt gepleegd en soms worden excursies georganiseerd.